IQTISODIYOTGA TURIZMNING BEVOSITA TA’SIRINI TANLANMA KUZATUVLAR ASOSIDA STATISTIK BAHOLASH ("Mehnat iqtisodiyoti va inson kapitali" ilmiy elektron jurnali, 2025)
Ushbu maqolada Oʻzbekistonda turizm sohasining iqtisodiyotga bevosita taʼsiri tanlanma kuzatuvlar asosida statistik baholangan. Soʻrovnoma orqali yigʻilgan maʼlumotlar tahlil qilinib, turizmni rivojlantirishdagi imtiyozlar, raqamli texnologiyalarning ahamiyati, moliyalashtirish tizimi, turistlarni jalb qilishdagi muammolar va ichki turizmni rivojlantirish choralari koʻrib chiqilgan. Tadqiqot natijalariga asoslanib, turizm sohasidagi kamchiliklar aniqlanib, ularni bartaraf etish boʻyicha takliflar ishlab chiqilgan.
Keywords: turizm, iqtisodiyot, statistik baholash, soʻrovnoma, raqamli texnologiyalar, ichki turizm, logistika, subsidiyalar, turistik infratuzilma.