TA’LIM TIZIMI MOLIYA RESURSLARIDAN FOYDALANISH SAMARADORLIGINI OSHIRISHGA TO’G’RI VA AKS TA’SIR ETUVCHI OMILLAR ("Mehnat iqtisodiyoti va inson kapitali" ilmiy elektron jurnali, 2026)
Maqolada ta’lim tizimida samaradorlik ko’rsatkichlariga ta’sir etuvchi omillar, samaradorlikni oshirishda uchrayotgan tashkiliy-iqtisodiy masalalari, moliyalashtirish masalalalari, muammolari hamda  uning ahamiyati ko’rsatib o’tilgan. Shu bilan bir qatorda ta’lim muassasalarida samaradorlikni oshirish byo’icha bo’yicha amalga oshirilayotgan loyihalar, moliyaviy resurslar samaradorligi, innovasion salohiyatni oshirishdagi mavjud muammolar va ularning yechimlari borasida tahliliy yondashuvlar keltirilgan.
Keywords: moliyaviy resusrlar samaradorligi, innovasion salohiyat, ta’lim tizimi, moliyalashtirish, moliyalashtirishning holati, muammolari va moliyaviy resurslar samaradorligi, moliyalashtirish zaruriyati, takomillashtirish, moliyaviy barqarorlik.