KAMBAG‘ALLIKNI QISQARTIRISH VA YOSHLAR BANDLIGINI TA’MINLASHDA DAVLAT SIYOSATINING O‘RNI ("Mehnat iqtisodiyoti va inson kapitali" ilmiy elektron jurnali, 2026)
Maqolada bugungi globallashuv sharoitida kambag‘allikni kamaytirish va yoshlar bandligini ta’minlashda davlat siyosatining roli o‘rganilgan. Tadqiqot davomida inson kapitalini rivojlantirish, ta’lim va malaka oshirish, progressiv soliqlar, ijtimoiy dasturlar, mikrokredit va maqsadli dasturlar samaradorligi tahlil qilingan.
Keywords: kambag‘allik, yoshlar bandligi, davlat siyosati, inson kapitali, inklyuziv o‘sish, mikrokredit, ijtimoiy dasturlar, progressiv soliqlar