МАЛАКАЛИ КАДРЛАР ТАЙЁРЛАШ МАҚСАДИДА КАСБИЙ ТАЪЛИМДА ХАЛҚАРО ТАЪЛИМ ДАСТУРЛАРИНИ ЖОРИЙ ЭТИШ ("Mehnat iqtisodiyoti va inson kapitali" ilmiy elektron jurnali, 2025)
Ушбу мақолада ўрта бўғин кадрларини ички ва ташқи меҳнат бозори талабларига рақобатбардош кадрлар этиб тайёрлаш мақсадида касбий таълим ташкилотларига халқаро таълим дастурларини жорий этиш таснифланган. Шунингдек, касбий таълим тизимида халқаро таълим дастурларини жорий қилиш орқали малакали кадрлар тайёрлаш жараёнлари такомиллаштириш бўйича таклиф ва тавсиялар ишлаб чиқилган.
Keywords: Касбий таълим ташкилотлари, халқаро таълим дастурлари, ривожланган давлатлар тажрибаси, таълим дастурлари, касб ва мутахассисликлар, ички ва ташқи меҳнат бозори, битирувчилар, касбга йўналтириш, касбга ўқитиш, хорижий тиллар, меҳнат миграцияси ва хорижий иш берувчилар.