YOSHLARGA XORIJIY TILLARNI O‘QITISH ORQALI MEHNAT BOZORIDA MALAKALI KADRLAR TAYYORLASH: MUAMMOLAR VA YECHIMLAR ("Mehnat iqtisodiyoti va inson kapitali" ilmiy elektron jurnali, 2025)
Mazkur maqolada yoshlarga xorijiy tillarni o‘qitish orqali mehnat bozorida malakali kadrlar tayyorlash jarayonlari tasniflangan. Shu bilan birga ichki va tashqi mehnat bozorida talab yuqori bo‘lgan kasblarga o‘qitish hamda ularga xorijiy tillarni o‘qitish orqali ularning ish bilan bandligini ta’minlash bo‘yicha ma’lumotlar tahlil qilingan. Ta’lim muassasalarida yoshlarga xorijiy tillarni o‘qitish va kasb-hunarga o‘rgatish orqali ularning ichki va tashqi mehnat bozorida bandligini ta’minlash bo‘yicha taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan.
Keywords: mehnat bozori, ichki va tashqi mehnat bozori, kasb-hunarga o‘qitish, xorijiy tillarni o‘rganish, oliy ta’lim, texnikumlar, kasbiy ko‘nikmalar markazlari, malakali kadrlar, ta’lim muassasalari bitiruvchilari, ta’lim sifati, ta’lim jarayonlari, xorijiy tillar bo‘yicha video kontentlar, onlayn darslar, xorijiy tillarni bilish darajasini belgilovchi xalqaro sertifikatlar.