ЎЗБЕКИСТОНДА ДАВЛАТ ТИББИЙ СУҒУРТАСИ: ЮТУҚ ВА КАМЧИЛИКЛАР ("Mehnat iqtisodiyoti va inson kapitali" ilmiy elektron jurnali, 2025)
Мақолада, республика соғлиқни сақлаш тизимини молиялаштиришнинг янги тартиби, давлат бюджети маблағлари ҳисобига кафолатланган пакет асосида кўрсатиладиган тиббий ёрдам ҳажми ва уни молиялаштириш шакли, мазкур пакетга киритилган тиббий хизмат турлари, миқдори ҳамда ундан фойдаланиш шартлари, суғурта тизимида қатнашувчи тиббиёт муассасалари, ташкилий масалалар, жорий этилган суғурталаш тизими ютуқ ва камчиликлари ҳамда уларни юзага келиш сабаблари, муаммоларни ҳал этишда йўллари, тиббиёт муассасалари фаолияти самарадорлигини таъминлашда хориж тажрибаси баён қилинган.
Keywords: соғлиқни сақлаш, давлат тиббий суғуртаси, кафолатланган пакет, тиббий хизмат ҳажми, бирламчи тиббий-санитария ёрдами муассасалари, янги тартибда молиялаштириш.