STRATEGIK BOSHQARUVNING MAZMUNI VA UNING ISHLAB CHIQARISH KORXONALARIDAGI AHAMIYATI ("Mehnat iqtisodiyoti va inson kapitali" ilmiy elektron jurnali, 2025)
Ushbu maqola ishlab chiqarish korxonalarida strategik boshqaruvning zamonaviy yondashuvlari, raqamli transformatsiya, innovatsiya va barqaror rivojlanish kabi omillarning oʻzaro taʼsirini keng qamrab oladi. Maqolada nazariy asoslar, adabiyotlar sharhi, amaliyotdagi keyslar va kelgusi tendensiyalar koʻrib chiqiladi. Ushbu ish korxonalarning raqobat ustunligini taʼminlash va tez oʻzgaruvchi global muhitda barqaror oʻsishini taʼminlashga qaratilgan innovatsion metodologiyalarni taqdim etadi.
Keywords: strategik boshqaruv, ishlab chiqarish korxonalari, raqobat, muvaffaqiyat, rivojlanish, strategiya, konsepsiya, menejment, barqarorlik, innovatsiya, xarajat, investitsiya.