O‘ZBEKISTON TURISTIK XIZMATLARI BOZORIDA BANDLIK TRANSFORMATSIYASI TAHLILI VA UNI TARTIBGA SOLISH HOLATI ("Mehnat iqtisodiyoti va inson kapitali" ilmiy elektron jurnali, 2025)
O‘zbekistonda turizm sohasini rivojlantirish barobarida mamlakat iqtisodiyotining asosiy tarmoqlaridan biriga aylanib bormoqda. Turizm nafaqat mamlakatning madaniy va tabiiy boyliklarini namoyish etishda, balki yangi ish o‘rinlari yaratishda ham muhim o‘rin tutadi. Ushbu maqolada O‘zbekistondagi turizm xizmatlari bozoridagi bandlik ko‘rsatkichlari, ularni tartibga solishning hozirgi holati va raqamli iqtisodiyotning ma’lum darajada bandlikka ta’siri tahlil qilinadi.
Keywords: Turizm xizmatlari, bandlik ko'rsatkichlari, raqamli iqtisodiyotning turizmda bandlikka ta'siri, mehnat bozori, iqtisodiy rivojlanish, turizm siyosati, mavsumiy bandlik.