КАСБ-ҲУНАР ТАЪЛИМИ БИТИРУВЧИЛАРИНИНГ КАСБИЙ КЎНИКМАЛАРИНИ ОШИРИШГА ТАЪСИР КЎРСАТУВЧИ ОМИЛЛАР ("Mehnat iqtisodiyoti va inson kapitali" ilmiy elektron jurnali, 2024)
Мақолада касб-ҳунар таълими битирувчиларининг меҳнат бозоридаги иштирокини  касбий кўникмаларини ошириш йўли билан таъминлаш масалалари ўрганилган. Мамлакатимизда аҳоли иш билан бандлиги  самарадорлигини  таъминлаш, меҳнатга лаёқатли аҳоли кенг қатламининг иш билан бандлик даражасини ошириш, касб-ҳунар таълими битирувчиларининг иш билан бандлиги, касб-ҳунар таълими битирувчиларининг касбий кўникмаларни ривожлантириш бўйича амалий таклиф ва  тавсиялар берилган.
Keywords: касб-ҳунар таълими битирувчилари, касбий кўникама, иш билан бандлик, меҳнат шароити, янги иш ўринлари, меҳнат бозор.