MAMLAKAT AHOLISINING TURMUSH FAROVONLIGINI OSHIRISHDA ISTE’MOL KREDITLARINING IJTIMOIY-IQTISODIY JIHATDAN OBYEKTIV ZARURLIGI ("Mehnat iqtisodiyoti va inson kapitali" ilmiy elektron jurnali, 2024)
Ushbu maqolada bank faoliyati uchun iste’mol kreditlarining ahamiyati, faoliyat turining rivojlanish holati, iste’mol kreditlarining mamlakat aholisining turmush farovonligini oshirishdagi o’rni, ya’ni iste’mol krediti tizimini takomillashtirish masalalari tahlil qilinib, aholi ehtiyojlari va ularni joriy pul daromadlari bilan qondirish imkoniyati o’rtasidagi ziddiyatlar ko’rsatilgan. Maqola muallifning iste’mol kreditini yanada rivojlantirish bo’yicha taklif va tavsiyalari bilan yakunlanadi.
Keywords: iste’mol krediti,mikroqarz,mikrokredit,overdraft krediti,kredit tarixi, to’lov qobiliyati, kredit portfeli, moliyaviy iste’mol, tovarlar uchun iste’mol krediti, ta’lim krediti, ehtiyoj, farovonlik.