O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASINING JАMОАTCHILIK FIKRI АSОSIDА SHАKLLАNTIRILАDIGАN LОYIHАLАRNI MОLIYАLАSHTIRISH TIZIMIDAGI DAVLAT XARIDLARINING O‘RNI ("Mehnat iqtisodiyoti va inson kapitali" ilmiy elektron jurnali, 2024)
Ushbu maqolada yurtimizda jamoatchilik fikri asosida shakllantirilgan loyihalarni moliyalashtirish tizimida davlat xaridlarining muhim ahamiyatga ega ekanligini. Davlat xaridlarining bu tizimda qanday qo‘llanilishi va bu tizimlar orqali jamiyat ehtiyojlarini qondirish, ijtimoiy rivojlanishni qo‘llab-quvvatlash va korrupsiyani kamaytirish mumkinligi. Shu bilan birga, davlat xaridlari tizimining ochiqligi va raqobatbardoshligi O‘zbekistonda samarali va adolatli moliyaviy resurslarni taqsimlashga imkon yaratayotganligi haqida yoritib berilgan.
Keywords: axborot portal, davlat xaridlari, jаmоаtchilik fikri, lоyihа, byudjet, jаmоаtchilik fikri аsоsidа lоyihаlаrni mоliyаlаshtirish,tanlov, tender.