DAVLAT XARIDLARI TIZIMINI TAKOMILLASHTIRISH: ZAMONAVIY TENDENSIYALAR VA ASOSIY O‘ZGARISHLAR ("Mehnat iqtisodiyoti va inson kapitali" ilmiy elektron jurnali, 2024)
Ushbu maqolada davlat xaridlari tizimining hozirgi holati, uning samaradorligini oshirish uchun amalga oshirilayotgan islohotlar va dolzarb o‘zgarishlar, shuningdek, maqolada davlat xaridlari tizimidagi eng muhim yangiliklar, jumladan, raqamli platformalarning tatbiq etilishi, onlayn-auksionlar va blokcheyn texnologiyalari asosida ishlaydigan tizimlar tahlil qilinadi. Tadqiqotning natijalari davlat xaridlari samaradorligini oshirishga qaratilgan bo‘lib, iqtisodiy tejamkorlik, shaffoflik va raqobat muhitini mustahkamlashni maqsad qiladi.
Keywords: davlat xaridi, shaffoflik, raqobatbardoshlik, elektron xarid, yashil xarid, korrupsiyaga qarshi kurashish, iqtisodiy samaradorlik, innovatsion texnologiyalar, hadli kelishuv.