O'ZBEKISTONDA AHOLI DAROMADLARINING OZIQ OVQAT XAVFSIZLIGIGA TA'SIRINI BAHOLASHNING METODOLOGIYASINI TAKOMILLASHTIRISH ("Mehnat iqtisodiyoti va inson kapitali" ilmiy elektron jurnali, 2024)
Ushbu maqola O‘zbekistonda aholi daromadlarining oziq-ovqat xavfsizligiga ta’sirini baholash metodologiyasini takomillashtirishga bag‘ishlangan. Tadqiqotda aholi daromadlari va oziq-ovqat xavfsizligi o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqlik tahlil qilinib, mavjud baholash usullari tahlili asosida yangi yondashuvlar taklif etilgan. Aholi daromadlari darajasining oziq-ovqatga bo‘lgan qobiliyat va ulardan foydalanish imkoniyatlariga ta’siri ham yoritib berilgan.Xalqaro tajribani o‘rganish asosida iqtisodiy va ijtimoiy ko‘rsatkichlarni baholash usullari tahlili, O‘zbekistonda oziq-ovqat xavfsizligini ta’minlash uchun daromad tengsizligi va iste’mol tuzilmasini hisobga oluvchi yangi metodologiyaning ahamiyati ko’rsatilgan.
Keywords: Dinamik tahlil, Statistika, daromadlari, Xalqaro Mehnat, Innovatsiya.