МУЛКИЙ МУНОСАБАТЛАР МЕХАНИЗМИНИ ТАКОМИЛЛАШТИРИШ ("Mehnat iqtisodiyoti va inson kapitali" ilmiy elektron jurnali, 2024)
Ушбу мақолада мулкий муносабатлар механизмини такомиллаштиришнинг асосий йўналишлар ва амалий чоралари ифодаланган. Мулкий муносабатлар механизмини такомиллаштириш учун мулкий ҳуқуқларнинг ҳимоясини кучайтириш, мулкни эркин айланиши ва бозор иқтисодиётини ривожлантириш, янгиликларни қабул қилиш ва рақамли трансформация, мулк ҳуқуқи бўйича таълим ва ҳуқуқий маълумотларни ошириш, янги замонавий технологиялар ва малакали кадрларни кўпайтириб бориш, янги иш ўринларини яратиш, инновацияларни ўстириш зарур бўлиб бу борасида иқтисодчи олимлар қарашлари, мулкий муносабатлар механизмини такомиллаштириш асосий жиҳатлари билан боғлиқ бўлган масалалар ёритиб берилган.
Keywords: мулкий муносабатлар механизми, мулк капиталлашуви, мулк ҳуқуқи, иқтисодий жиҳатлари, ривожлантириш самарадорлиги, таълим ва ҳуқуқий маълумотлар, замонавий технологиялар ва малакали кадрларни кўпайтириш, ресурслар истеъмоли бўйича хулосалар.