TURIZM SOHASI FAOLIYATINI STATISTIK TAHLIL QILISH ("Mehnat iqtisodiyoti va inson kapitali" ilmiy elektron jurnali, 2024)
Ushbu maqolada O'zbekistonning turizm salohiyatining hozirgi holati tahlil qilinadi, mamlakatning turizm sohasidagi kuchli va zaif tomonlari, imkoniyatlar va tahdidlar SWOT tahlili orqali ko'rib chiqiladi.Shuningdek, turizm bozorida mavjud muammolar va ularni bartaraf etish uchun takliflar taqdim etiladi. Tahlil natijasida transport infratuzilmasining yaxshilanishi, xizmat ko'rsatish sifatining oshirilishi va ichki turizmni rivojlantirish kabi yo'nalishlar belgilandi. Maqola O'zbekistonda barqaror turizmni rivojlantirish va xalqaro bozorga integratsiya qilishda muhim strategiyalarni taklif qiladi.
Keywords: O'zbekiston, turizm salohiyati, SWOT tahlili, sayyohlik yo'lanmalari, turizm infratuzilmasi, xizmat ko'rsatish, ichki turizm, xalqaro turizm, turizm bozorining o'sishi, barqaror turizm, madaniy turizm, marketing strategiyalari.