KICHIK BIZNES VA XUSUSIY TADBIRKORLIKDA ISHCHI KUCHI SAMARADORLIGINI OSHIRISHDA INNOVATSIYALARNING TA`SIRINI BAHOLASH ("Mehnat iqtisodiyoti va inson kapitali" ilmiy elektron jurnali, 2024)
Maqolada kichik biznes va xususiy tadbirkorlikda ishchi kuchi samaradorligini oshirishda innovatsiyalarning o‘rni va ahamiyati tahlil qilingan. Ishchi kuchi unumdorligini oshirishda zamonaviy texnologiyalarni joriy etish, ishlab chiqarish jarayonlarini avtomatlashtirish, shuningdek, mehnat jarayonlarini raqamlashtirish kabi innovatsion yondashuvlarning ta'siri ko‘rsatib berilgan. Muallif ishchi kuchi samaradorligini oshirish orqali tadbirkorlik subyektlarining raqobatbardoshligini mustahkamlash, xarajatlarni optimallashtirish va mahsulot sifatini yaxshilash imkoniyatlarini yoritadi. Maqolada o‘zgaruvchan bozor talablariga moslashish uchun innovatsiyalarning tadbirkorlikda strategik ahamiyati misollar va statistik ma’lumotlar asosida asoslab berilgan.
Keywords: avtomatlashtirish, sun'iy intellekt, robototexnika, innovatsiya, resurs.