MAMLAKAT IQTISODIYOTINI RIVOJLANTIRISHDA TOVARLAR EKSPORTINING O’RNI VA AHAMIYATI ("Mehnat iqtisodiyoti va inson kapitali" ilmiy elektron jurnali, 2024)
Ushbu maqolada tovarlarni eksport qilish mamlakatlar iqtisodiyotga ta’siri, mamlakatda xom ashyo mahsulotlarni chuqur qayta ishlash orqali yuqori qo’shimcha qiymat mahsulotlar olinishi hamda ularni eksportga yo’naltirishni anglatadi. Shu bilan birgalikda, rivojlangan mamlakatlar resurslardan foydalanishi ularning eksport ulushida tovarlarning o’rni va ahamiyati yoritilgan.
Keywords: raqobat, ishlab chiqarish, eksport hajmi, xorijiy investitsiya, iqtisodiy inqiroz, import, eksport salohiyati, global iqtisodiyot, investitsiyalar, tayyor mahsulotlar, sanoat tarmoqlari, resurslar, tashqi savdo, innovatsiyalar.