ДАВЛАТ ФУҚАРОЛИК ХИЗМАТЧИЛАРИНИНГ САЛОҲИЯТИНИ РИВОЖЛАНТИРИШ: ЯНГИ ДАВР ТАЛАБИ ВА ИМКОНИЯТЛАРИ ("Mehnat iqtisodiyoti va inson kapitali" ilmiy elektron jurnali, 2024)
Ушбу мақолада глобаллашув даврида давлат фуқаролик хизматчиларининг салоҳиятини ривожлантириш масаласи ўрганилди. Ривожланган давлатларнинг илғор методлари қиёсий ўрганилиб, Ўзбекистонда давлат хизматчилари олдидаги янги талаблар таҳлил этилди. Назарий қарашларнинг қиёсий таҳлили асосида инсон капиталини ривожлантириш, узлуксиз таълим, институтционал ислоҳотлар ва рақамли трансформатция назариялари кўриб чиқилди. Амалий таҳлиллар орқали давлат хизматини ривожлантиришдаги муваффақиятлар ва мавжуд муаммолар аниқланди.
Keywords: Давлат фуқаролик хизматчилари, кадрлар салоҳияти, касбий ривожланиш, инсон ресурсларини такомиллаштириш, рақамли технологиялар.