QORAQALPOG’ISTON RESPUBLIKASIDA TURIZMNI RIVOJLANTIRISH ISTIQBOLLARI ("Mehnat iqtisodiyoti va inson kapitali" ilmiy elektron jurnali, 2024)
Ushbu maqolada Qoraqalpog‘istonda turizmni rivojlantirishning dolzarb masalalari, mavjud imkoniyatlar va kelgusidagi rejalar haqida batafsil tahlil qilinadi. Turizm sohasidagi investitsiyalar va innovatsion yondashuvlar orqali Qoraqalpog‘iston mintaqasi tez orada jahon miqyosida mashhur sayyohlik manzillaridan biriga aylanishi mumkin. Shuningdek, maqolada statistik ma’lumotlarni guruhlash va taqqoslash orqali Qoraqalpog‘iston Respublikasi tumanlarida turizm infratuzilmasi holati yoritib berilgan va mintaqa iqlimining turizmga ta’siri ham o’rganilgan.
Keywords: Qoraqalpog’iston Respublikasi, turizm, infratuzilma, mintaqa iqlimi, marketing, turistlar oqimi.