МОЛИЯВИЙ РЕСУРСЛАР ДЕФИЦИТИ ШАРОИТИДА ХЎЖАЛИК ЮРИТУВЧИ СУБЪЕКТЛАРНИ САМАРАЛИ БОШҚАРУВ СТРАТЕГИЯСИНИ ТАКОМИЛЛАШТИРИШ ("Mehnat iqtisodiyoti va inson kapitali" ilmiy elektron jurnali, 2024)
Ушбу мақолада хўжалик юритувчи субъектларнинг олдида турган энг долзарб муаммолардан бири-молиявий ресурслар дефицити муаммоси ёритилган. Жумладан, шундай ҳолатга дуч келган шароитда корхонани тўғри бошқара билиш, ишлаб чиқаришни ташкил этиш масалалари кўриб чиқилган.  Корхонада молиявий ресурслар дефицити келиб чиқишини олдини олиш, уни тўғри башорат қила билиш ҳамда шу билан боғлиқ хатарларни оқилона баҳолаш каби назарий таҳлиллар қилиган. Молиявий ресурслар дефицити шароитида қилиниши мақсадга мувофиқ бўлган амалий чора-тадбилар белгилаш бўйича тавсиялар берилган.
Keywords: молиявий ресурслар дефицити, молиявий менежмент, пул оқими, мажбурий тўлов, инфляция, стратегик режа, корпоратив бошқарув, харажатлар самарадолиги, яширинган риск, мақсадли пул жамғармалари, ижтимоий ҳимоя, фавқулодда тўловлар.