AHOLI KAMBAG’ALLIGINING KONSEPTUAL YONDASHUVLARI ("Mehnat iqtisodiyoti va inson kapitali" ilmiy elektron jurnali, 2024)
Maqolada aholi kambag’alligining turli iqtisodiy maktab vakillarining konseptual yondashuvlari tadqiq etilgan, uni o’lchash mezonlari o’rganilgan, kambag’allik toifalari va sabablari bo’yicha tasniflandi hamda kambag’allarni aniqlashning konseptual modeli ishlab chiqilgan. Bu modelga ko’ra “ish bilan band kambag’allar” toifasi ajratilib, uni aniqlash hamda kamaytirish bo’yicha takliflar berilgan.
Keywords: ish bilan band kambag’allar, temir daftar, kam ta’minlanganlar, inson kapitali, ijtimoiy reyestr.