КИЧИК БИЗНEC ВA ХУCУCИЙ ТAДБИPКOPЛИКНИ PИВOЖЛAНТИPИШДA ИНВECТИЦИЯЛAPДAН ФOЙДAЛAНИШ CAМAPAДOPЛИГИНИ БAҲOЛAШ УCЛУБИЁТИ ("Mehnat iqtisodiyoti va inson kapitali" ilmiy elektron jurnali, 2024)
Мақолада Кичик бизнес ва хусусий тадбиркорликни ривожлантиришда инвестициялардан фойдаланиш самарадорлигини баҳолашнинг миллий услубиётини ишлаб чиқишда мамлакат иқтисодиёти учун хос бўлган, республика иқтисодиётининг турли соҳа ва тармоқлари учун умумий хусусиятларни ўзида акс эттира оладиган универсал таҳлилий ёндашувлар акс эттирилган. Кичик бизнес ва ҳусусий тадбиркорлик субъектлари инвестицион фаолияти самарадорлигига таъсир кўрсатувчи омилларни ўзаро аълоқадорлик даражасидан келиб чиққан ҳолда турли гурухларга ажратиш тавсия қилинади.
Keywords: Инвестицион салоҳият, инвестицион жозибадорлик, компонентли ёндошув, ўсиш нуқтаси, тизимли ёндошув, ялпи даромад, дисконтланган соф даромад, пул оқими, қоплаш муддати, дотация, ички даромадлилик нормаси, таваккалчиликка нисбатан сезувчанлик индекси.