KPI – XODIMLAR FAOLIYATI SAMARADORLIGINI BAHOLASHNING ZAMONAVIY TIZIMI ("Mehnat iqtisodiyoti va inson kapitali" ilmiy elektron jurnali, 2024)
Ushbu maqolada korxonadagi xodimlarni baholash usullari, eng muhim samaradorlik ko‘rsatkichlarini baholash, KPI tizimi – Key Performance indicator – eng muhim samaradorlik ko’rsatkichlari, KPI tizimining rivojlanish tarixi yoritilgan. Shuningdek, maqolada xodimlarni baholash tizimini ishlab chiqish va joriy qilish bosqichlari borasida fikr yuritilgan.
Keywords: Xodimlarni baholash, raqamli iqtisodiyot, innovatsion texnologiyalar, rag’batlantirish, motivatsiya, Key performance indicators, Performance Indicators, Key Results Indicators, Critical Success Factors