HR BRENDINGNI RIVOJLANISH OMILLARI VA BAHOLASH USULLARI: XORIJIY TAJRIBA ("Mehnat iqtisodiyoti va inson kapitali" ilmiy elektron jurnali, 2024)
Maqolada HR brendingni rivojlanishda zamonaviy trendlar va ta`sir etuvchi omillar, keltirilgan tadqiqotlarda HR brendingi rivojlantirish omillari, tashkilotaning ijobiy imidjini shakllantirish usullari, tashkilotni  strategik boshqarish bo'yicha chora-tadbirlar tizimi, korhonada HR brendingi samaradorligini baholash uslublari va boshqa bir qator jihatlari ko‘rib chiqilgan va tahlillar keltirilgan. Maqola doirasida HR brendi tushunchasi mohiyatini aniqlash, tashkilotlarning brendlash jarayonining asosiy bosqichlarini ko'rib chiqish, HR brendi tomonidan taqdim etiladigan imtiyozlarni belgilash va tasniflash orqali tashkilot imidjini rivojlantirish, HR brendini baholashga mavjud yondashuvlarni tahlil qilish va tashkilot iqtisodiy samaradorligini baholash tizimmini tuzish bo‘yicha xorijiy mutaxassislar tavsiyalari bayon etilgan.
Keywords: HR brending, zamonaviy trendlar, rivojlantirish omillari, tashkilot, ijobiy imidj, usullar, tashkilot, strategik boshqarish, chora-tadbirlar tizimi, korhona, samaradorlik, baholash.