DAVLAT XIZMATIDA XODIMLAR FAOLIYATI SAMADORLIGINI BAHOLASH ("Mehnat iqtisodiyoti va inson kapitali" ilmiy elektron jurnali, 2023)
Maqolada mamlakatimizda so‘nggi yillarda davlat boshqaruvi samaradorligini oshirishda amalga oshirilayotgan modernizatsiya jarayonlari, davlat fuqarolik xizmatchilarining faoliyat samaradorligini baholash takomillashtirilib borilishi hamda bu borada olib borilayotgan tizimli islohotlar masalalari o‘rganilgan. Davlat xizmatidagi xodimlar uchun KPI tizimi o‘ziga xos xususiyatlarga ega, ya’ni natijalarning muhim qismini moliyaviy ko‘rsatkichlar bilan o‘lchash mumkin bo‘lmaganligi sababli KPI indeksini hisoblash uchun hisoblash formulasi taqdim etildi hamda umumiy xulosani natijadorlik koeffitsiyenti yordamida aniqlash taklif etildi. Samarali KPI tizimini joriy etish davlat xizmatchilari salohiyatidan samarali foydalanish va ish natijalarini sifat jihatidan yaxshilash imkonini beradi, degan xulosaga keldi.
Keywords: samaradorlik, davlat fuqarolik xizmati, eng muhim samaradorlik ko‘rsatkichlari (KPI – Key performance indicators), davlat xizmati samaradorligi, baholash uslubi.