OLIY TA‘LIM MUASSASALARIDA PROFESSOR-O‘QITUVCHILAR MOTIVATSIYASINING MUAMMOLARI VA UNING TAHLILI ("Mehnat iqtisodiyoti va inson kapitali" ilmiy elektron jurnali, 2023)
Ilmiy xodimlarni rag‘batlantirish ta‘lim va tadqiqotning yuqori standartlarini saqlab qolishga intilayotgan universitetlar uchun muhim masaladir. Universitetlarda ilmiy xodimlarni rag‘batlantirish murakkab va ko‘p qirrali muammo bo‘lib, ta‘lim sifati, tadqiqot va institutsional muvaffaqiyatlarga sezilarli ta‘sir ko‘rsatadi. Ushbu maqola oliy ta‘lim muassasalarida professor-o‘qituvchilarni rag‘batlantirish bilan bog‘liq dolzarb muammolar va to‘siqlarga oydinlik kiritadi.
Keywords: Motivatsiya, rag‘batlantirish, ehtiyojlar ierarxiyasi, Kutish nazariyasi, ikki faktorli nazariya.