TURISTIK XIZMATLAR BOZORIDA BANDLIKNI TARTIBGA SOLISH VA BOSHQARUV MEXANIZMLARINING ZAMONAVIY USULLARI ("Mehnat iqtisodiyoti va inson kapitali" ilmiy elektron jurnali, 2023)
Ushbu maqolada turistik xizmatlar bozorida bandlikni tartibga solish va boshqaruvida aholining turizm sohasidagi bandlik ko’rsatkichlari, xorijiy mamlakatlardagi bandlik darajasi bo’yicha iqtisodiy tahlillar amalga oshirildi. Mavzu bo’yicha xorijiy olimlarning ilmiy-nazariy yondashuvlari o’rganildi. Turizm sohasida bandlikni ta’minlashda zamonaviy usullarini ochib berishga harakat qilindi va uni qo’llash istiqbollari keltirib o’tildi.
Keywords: aholi, farovonlik, ish bilan bandlik, sayohat, iste’mol, turizm, talab, taklif, rivojlanish, mamlakat, transport, turoperator, mehnat bozori, mehnat resurslari, sog’liqni saqlash, mehmonxona, iqtisodiyot.